Over mij

Susan van Hacht

Mijn liefde en plezier voor de ouderenzorg is gestart in het verpleeghuis. Daar maakte ik in 2011 kennis met het vak Ouderenpsychologie en de rol van de ouderenpsycholoog. In 2014 studeerde ik af als psycholoog aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sindsdien heb ik mij altijd gefocust en gespecialiseerd in de doelgroep ouderen middels diverse opleidingen en cursussen. Sinds 2018 mag ik mijzelf GZ-psycholoog noemen en ben ik BIG-geregistreerd.

Binnen de ouderenzorg heb ik op diverse terreinen gewerkt, namelijk de ouderenpsychiatrie, dementiezorg, CVA-revalidatie, somatische zorgafdelingen, expertiseteam Moeilijk en Onbegrepen Gedrag en op de dagbehandeling. Ik heb zowel intramuraal (binnen de muren van het verpleeghuis), als ambulant (bij mensen thuis) in de specialistische GGZ gewerkt, alsook op de geheugenpolikliniek in het ziekenhuis. Deze ervaringen maken dat ik met een brede blik naar multiproblematiek kan kijken.

Ervaringen met de doelgroep Volwassenen heb ik opgedaan binnen de specialistische GGZ. Daar heb ik mij voornamelijk op het behandelen van trauma’s en persoonlijkheidsproblematiek gericht. Volwassenen bied ik nu hulp vanuit mijn andere praktijk, Buitenpsycholoog Rotterdam. De afwisseling tussen binnen aan huis én buiten werken, met zowel de doelgroepen Volwassenen als Ouderen geeft mij veel energie. 

Persoonlijk vind ik het namelijk fantastisch om mijn behandelingen buiten in de natuur in te zetten: natuur op recept! Sinds begin dit jaar ben ik officieel geregistreerd als Buitenpsycholoog. Na jaren gewerkt te hebben binnen de muren van een instelling kreeg ik het gevoel dat het ook anders kan en mag. De rust, de frisse lucht en de mooie omgevingen doen veel goeds voor cliënten, alsook voor mijzelf.